FISHY FRIDAY – ät lokalt fångad fisk och bli en ”fiskeboostare”!

FISHY FRIDAY – ät lokalt fångad fisk och bli en ”fiskeboostare”! featured image
Event date 27.09.2021 - 03.10.2021
Region Nationellt
City Annan ort
Event organiser Fiskeboost-projektet
Event category Föreläsningar och seminarier

Projektet Fiskeboost utmanar alla österbottningar att ha en Fishy Friday under Hållbarhetsveckan. Det innebär att du åtminstone en gång under veckan gör valet att:

  • handla hos din lokala fiskare, fiskdisk, ditt lokala fiskrökeri
  • eller äter på en restaurang som kan erbjuda lokalt fångad fisk på sin meny.

På det här sättet hoppas vi att än fler får upp ögonen för att tillreda och äta lokalt fångad fisk och ser betydelsen av fiskare och fiskeförädlare som närmats producenter. Att handla närproducerad mat är en konkret hållbarhetshandling, det gör både gott för miljön och gynnar ekonomin i vår region.

Behöver du inspiration för att tillreda din inköpta fisk så har t.ex. Marthaförbundet en tilltalande receptbank med en massa spännande fiskrecept och de hittas här.

Mera information om själva Fiskeboost projektet finns på https://www.fiskeboost.fi/ och inom kort kommer projektet också kunna följas via Facebook och Instagram. Häng på och bli en ”fiskeboostare”!

Vill du veta mera kan du gärna också kontakta projektledare Maria Smeds Engström, via maria.smedsengstrom@novia.fi eller på 050 592 53 53.

 

Projektet Fiskeboost genomförs av Yrkeshögskolan Novia och finansieras av Europeiska havs- och fiskerifonden (EHFF) genom Leader Aktion Österbotten/Kustaktionsgruppen

Back to top of page